Tre fynske medier vandt Folkets Journalistpris 2022

Fra Venstre: Josefine Weng, projektleder Frirummet, Gerd Maria May, udvikler af FINT-modellen, Rikke Bekker, chefredaktør på Fyns Amtsavis, Esben Seerup, direktør TV 2 Fyn, Pouls Kjærgaard, chefredaktør Fyens Stiftstidende, og Peter Bro, professor i Journalistik Syddansk Universitet.

Vinderne 2022

TV2 Fyn, Fyns Amtsavis og Fyens Stiftstidende vandt Folkets Journalistpris i 2022. De tre fynske medier fik prisen for deres inspirerende samarbejde om valgfolkefester op til kommunalvalget. Med valgfolkefesterne formåede medierne at skabe tæt kontakt mellem borgerne og politikerne og udviste et unikt mediesamarbejde. 

Juryen fortæller, at de tre fynske medier "tog den offentlige debat et andet sted hen, og skabte et stort engagement både før, under og efter valget. Medierne inviterede borgere ind, som måske ikke føler, de normalt er en del af den offentlige debat, og de tog dem alvorligt.” 

Læs artiklen Fuldt hus til valgfolkefesten, Fyens Stiftstidende

Læs artiklen Få uenigheder ved borgmesterduel på Ærø, Fyns Amtsavis

Læs artiklen 100 gymnasieelever mødte op til valgdebat

 

De fire øvrige nominerede var:

Zetland

Nomineret for deres måde at involvere læsere og brugere i konstruktive samtaler blandt andet gennem deres brug af bidragssporet.

Læs Nanna Scheldes artikel om daginstitutioner

Børneavisen

Nomineret for deres involverings af målgruppen og konstruktive tilgang til de ting, der er vigtige for målgruppen.

Se den nominerede udgave af Børneavisen her

Videnskab.dk

Nomineret for deres fokus på at omsætte tung viden i en konstruktiv og involverende form. Herunder særligt gennem den konstruktive serie "Red Verden" og tilhørende facebookside.

Find Red Verden-serien her

Læs Thomas Hoffmanns artikel om klimaborgertingets anbefalinger her

Se projektets facebookside her

TV2 Lorry

Nomineret for mediets involvering af borgerne gennem projektet "Spørg os" og gennem formidling på mediets Youtube-kanal.

Se hjemmesiden "Spørg Os"

Læs Sidsel Hannah Babencos artikel om rejsekort som app

Se Youtube-videoen om diskrimination i nattelivet

Se videoen om atomkraft her