Materialeplatform

Vi bliver klogere af uenighed, hvis der er mulighed for at tvivle, reflektere og tage initiativ sammen. Alt det kan man øve sig i. På disse sider finder du materialer, der styrker vores evne til at nuancere debatter. Find øvelser til undervisning og workshops, samtalekort, podcast og bøger.

Alle materialer kan hentes og bruges gratis.

Blev du klogere

Blev du klogere er bogen om Frirumsdebatten. Journalist Cathrine Gyldensted  har undersøgt rammen og potentialet i debatformen. Hun beskriver med eksempler, hvordan Frirumsdebatten udfordrer de traditionelle rammer og bringer samtalen et andet sted hen. 

Bestil bogen her

Enighedseksperimentet

Enighedseksperimentet er et rollespil, hvor deltagerne indrulles i den fiktive, lyssky organisation COALA. Organisationen arbejder for at ensrette alles holdninger og rense verden for uenighed. Spillet udfordrer deltagernes evne og mod til at tænke kritisk og selvstændigt. 

Mere om Enighedseksperimentet  

 

 

Fri Forundring

I podcastserien Fri Forundring samtaler Frirummet med folkevalgte om temaer som tvivl, håb, frihed, fællesskab og uenighed. Samtalerne åbner for både eksistentielle spørgsmål og perspektiver, men også mere konkrete politiske overvejelser, analyser og erfaringer. 

Find podcasten her

Samtalekort

Tal bedre sammen ved hjælp af Frirummets samtalekort. Kortene indeholder forskellige citater og spørgsmål, man kan tale ud fra i mindre grupper. De kan bruges til arrangementer og er også velegnede til undervisning. 

Skriv til os og få tilsendt samtalekort

Download samtalekort her  

Frirumsøvelser

Vi har samlet de øvelser i demokratisk deltagelse, som Frirummet selv har udviklet. Øvelserne kan bruges til undervisning af børn og unge eller til workshops, hvor man vil træne deltagernes evne til at reflektere, nuancere og deltage i debatter. 

Find Frirumsøvelserne her