Politik & Poesi

Politik handler om, hvordan vi gerne vil leve med hinanden. Alligevel er det sjældent, vi taler om de værdier og det menneskesyn, der ligger bag. Politik & Poesi er arrangementer, der lader kunsten og poesien hjælper os med at reflektere, og med at få øje på de nuancer, der ligger bag de politiske beslutninger.

Politik & Poesi er en række arrangementer i hele landet, der tager udgangspunkt i kunsten. Når vi lader kunst og poesi være udgangspunktet for en samtale om politik, får vi øje på de værdier og til de menneskesyn, der ligger bag de politiske beslutninger, der former vores liv.

Hvis vi skal forstå hinanden og have et samfund, der hænger sammen, må vi gøre plads til “det store hvorfor” i vores samtaler. Hvis vi for alvor vil blive klogere på, hvilken betydning politikken har for vores og andres liv, må vores samtaler om politik give plads følelser, tanker forundring, tvivl og erfaringer. Derfor har Frirummet i samarbejde med Grundtvigsk Forum skabt formatet Politik & Poesi.

Se en liste over alle arrangementer her 

Politik & Poesi er udviklet af Frirummet og Grundtvigs Forum. 

 

 

 

 

Som politiker kan man være nødt til at lade, som om livet er enkelt. Der skal jo træffes beslutninger. Vedtages love.

Svære beslutninger kræver, at vi gør tilværelsen mere enkel. Men vi har også brug for at holde linjen åben mellem de politiske diskussion og det rodede liv.

For hvis ikke politik handler om vores rodede liv, hvad i alverden handler det så om?

Ingrid Ank, Grundtvigs Forum