Bliv debatpilot

Vil du være med til at skabe en bedre debatkultur i Danmark, så er Frirumsdebatten et godt sted at starte. Med Frirummets debatpilotuddannelse er du rustet til at lede en anderledes debatform, der giver plads til nuancer, refleksion og initiativer.

Debatpilotuddannelsen varer to dage og afvikles som et internatkursus.

Indhold

Vi går i dybden med de tre dele, som en Frirumsdebat består af: Fronter, Refleksioner og Initiativ. Du bliver undervist i konfliktanalyse, spørgeteknikker, debatstyring og kropssprog. Vi taler også om, hvilket udfordringer, du kan komme ud for som debatpilot, og hvordan de kan håndteres. Du får også indblik i baggrunden for debatformen, og får en dybere forståelse for, hvad en konflikt er, og hvordan konflikter kan håndteres og diskuteres på en konstruktiv måde.

Sideløbende vil du få hjælp til at idéudvikle din egen Frirumsdebat, som du efterfølgende selv kan arrangere og facilitere. 

Frirummet har ind til videre uddannet lidt over 200 debatpiloter. Det betyder, at vi tilbyder et gennemarbejdet uddannelsesforløb og en velafprøvet pakke med undervisningsmaterialer. Som uddannet debatpilot bliver du en del af et stort netværk, du kan finde sparring i. 

Kvalifikationer

Du behøver ingen særlige forhåndskundskaber for at være debatpilot.

Det er dog vigtigt, at du er interesseret i at styrke den offentlige samtale, og at du er nysgerrig på at lære, hvordan man kan forbedre og styre en samtale mellem to mennesker, der er er uenige.

Det praktiske

Debatpilotuddannelsen foregår som et todages seminarophold. Du vil blive undervist af Frirummets projektleder og tidligere folketingsmedlem, Marlene Borst Hansen, og journalist og forfatter, Anders Stahlschmidt. Begge har været drivende kræfter i udviklingen af Frirumsdebatten.

Forløbet starter kl. 09:00 den første dag og slutter kl. 16:30 på andendagen.
Pris for deltagelse: 2700 kr. (inkl. moms). Deltagerbetalingen dækker forplejning, overnatning, materialer mv.

Tilmeld dig uddannelsen her

Tilmeldingsfrist 16. marts. 

Hvorfor debatpilotuddannelse?

Efterspørgslen på dybdegående debatter og konstruktive politiske samtaler bliver kun større. Vil du eller din organisation være med til at styrke debatkulturen, lære at inddrage deltagere aktivt og være værter for en anderledes debatform, så er Frirummets debatpilotuddannelse en god start. Frirummets debatpiloter arrangerer selv debatter og begivenheder og indgår også i debatter arrangeret af andre. 

Frirumsdebatten - en anderledes debatform

Frirumsdebatten er en samtale mellem to debattører, der er uenige om et emne. 
Frirumsdebatten giver plads til refleksion, tvivl og anerkendelse, og gør deltagere klogere på baggrunden for de forskellige standpunkter. 
Frirumsdebatten peger fremad og finder initiativer til løsninger.