fbpx

Tidligere begivenheder

9. februar 2020

Frirumsdebat – Hvem skal gi’ sig for fællesskabet?

Søndag den 9. februar 2020, klokken 10.20.

Diskussionen om danskhed, integration og det nationale fællesskab er ikke til at komme udenom. Men hvor ligger det største ansvar for fællesskabet? Er det minoritetsunge, der for nemt tager en offerrolle på sig og ikke går ind i fællesskabet? Eller er det majoriteten, der ikke åbner fællesskabet op?

Debattørerne er:

 • Fahmi Jama, medlem af DSU
 • Jens Philip Yazdani, debattør og radiovært

Debatten er en del af konferencen Spred Ordet!

Klub, Linnésgade 25, 1361 København

27. november 2019

Frirumsdebat – Skal mad laves fra bunden?

Onsdag den 11. november 2019, klokken 16.30.

Danskere brugere stadig kortere tid på at lave mad. Betyder det at kvaliteten af vores måltider bliver ringere og dermed, at vi får en “fattigere” madkultur? Det vil Suhrs Højskole debattere til denne Frirumsdebat.

Debattørerne er:

 • Katrine Klinken, Kok og madskribent
 • Thomas Roland, Bæredygtighedschef i Coop

Arrangementet er gratis. Ønsker du at deltage, så send en sms til 24 23 25 32 mærket “Frirums-debat Mad” og skriv, hvor mange I kommer, så bekræfter vi, at der er plads til dig/jer.

Du kan læse mere om arrangementet her.

Suhrs Højskole, Pustervig 8, 1126 København

20. - 21. november 2019

Debatpilotuddannelse #13

Onsdag den 20. november (kl. 9.00) til torsdag den 21. november (kl. 16.30). 
Debatpilotuddannelsen er planlagt som et internatophold med overnatning og forplejning på Egmont Højskolen. På uddannelsen undervises der bl.a. i spørgeteknikker, personlig autoritet, kunsten at afbryde respektfuldt, at skærpe præmisser både mundtligt og skriftligt, samt en masse inspiration og idéer til, hvordan man kan involvere skolen i lokale partnerskaber. Tilmeld dig ved at sende en mail til emil@frirummet.org.
Du kan læse mere om uddannelsen her.

Egmont Højskolen, Villavej 25, 8300 Odder

30. oktober 2019

Frirummets Fællesdag 2019

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 13.00 – 16.30. 

Den offentlige debat bliver ofte kaldt for “hård”, “uden plads til tvivl” og “en retorisk boksekamp”.  Men vi har ikke brug for politiske debatter, der er reduceret til konfliktunderholdning og mudderkastning. Vi har brug for debatter, der gør os klogere.

Derfor samler de frie skoler (friskolerne, efterskolerne og højskolerne) en bred skare af folkevalgte, journalister, Debatpiloter fra Frirummet, civile organisationer og andre med interesse for debatkultur og demokrati til Frirummets Fællesdag d. 30. oktober.

Gennem bordworkshops bliver alle deltagere involveret i samtalen, så vi til sidst kan komme med bud fra mange vinkler til, hvordan vi styrker den offentlige samtale. Dagen slutter af med en Frirumsdebat med Sørine Gotfredsen og Anne Sofie Allarp, der debatterer ud fra overskriften “Er dansk kultur truet?

Se programmet her.

Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1200 København

10. oktober 2019

Din Torsdag i Pakhuset: Frirumsdebat 

Torsdag den 10. oktober 2019, kl. 19.00 – 21.00.
Når Pakhuset d. 10. oktober slår dørene op til ”Din torsdag i Pakhuset” bliver det med en introduktion til debatformen ”Frirumsdebat” og en invitation til deltagerne om at komme med idéer til gode emner.  

BOK vil i fremtiden gerne afholde en række Frirumsdebatter, og på denne første aften har deltagerne mulighed for at blive klogere på debatformen – og ikke mindst komme med gode idéer til, hvilke emner det kan være spændende at tage op. Er det lokale konflikter? Eller landsdækkende problemstillinger? 

Pakhuset Kulturhus, Vesterbro Torv 4, 4500 Nykøbing Sj.

26. september 2019

Frirumsdebat som mødeform

Torsdag den 26. september 2019, kl. 14.00 – 17.00.
Frirumsdebatten kan bruges til mere end klassisk debat. Dansk Projektledelse bruger Frirumsdebatten som ramme for at drøfte faglige dilemmaer i projektstyring og afrapportering. Skal man altid fortælle sandheden, eller kan man pynte sit projekt? Skal man involvere alle interessenter fra start, eller skal man – af hensyn til projektets succes – sortere strategisk i sin involvering? Dilemmaer man kan blive klogere på gennem tvivl og refleksion.

Borupvang 3, 2750 Ballerup

24. - 25. september 2019

Debatpilotuddannelse #12

Tirsdag den 24. september (kl. 9.00) til onsdag den 25. september (kl. 16.30). 
Debatpilotuddannelsen er planlagt som et internatophold med overnatning og forplejning på Liselund Møde- og Kursussted. På uddannelsen undervises der bl.a. i spørgeteknikker, personlig autoritet, kunsten at afbryde respektfuldt, at skærpe præmisser både mundtligt og skriftligt, samt en masse inspiration og idéer til, hvordan man kan involvere skolen i lokale partnerskaber. Tilmeld dig ved at sende en mail til emil@frirummet.org.

Liselund Møde- og Kursussted, Slotsalleen 44, 4200 Slagelse

5. september 2019

Frirumsdebat – Skærmen ud af skolen?

Torsdag den 5. september 2019, kl. 16.00 – 16.45. 

”Lad os få skærmen og IT-udstyret ud af skolen, så vi kan koncentrere os om det væsentlige og dyrke fællesskabet”. Sådan lyder én vinkel på digital dannelse i skolen. En anden vinkel lyder: ” Børn og unge er digitale mestre og de unges kompetencer og fællesskaber styrkes og udbredes via digitale platforme. 

Flere grundskoler og efterskoler gør erfaringer med forbud og regulering i brugen af skærm i skoletiden. 
Er disse skoler unødigt stramme, når de beder eleverne om at parkere telefonen? Eller forsvarer de bare fællesskabet og dannelsens sidste bastion?

Andre skoler udleverer iPad som den naturlige afløser for penalhuset og ønsker at gå forrest i den digitale skole. Hvad mon eleverne tænker?

Er digitalisering modsætning til dannelse? Hvordan ser det moderne fællesskab egentlig ud – og ville Grundtvig have bærbar, hvis han levede i dag?

Debattens debattørrer er:

 • Thomas Østerlund Mortensen, lærer og cand.pæd i it-didaktisk design med flere års erfaring med inddragelse af digitale medier i undervisningen i folkeskolen og på voksen og specialområdet.
 • Jens Henrik Thulesen Dahl, forsknings- og uddannelesordfører, Dansk Folkeparti.

Frirumsdebatten afholdes på Uddannelsesdebatten og modereres af Brian Salomonsen & Claus Rasztar, henholdsvis skoleleder og souschef på Jelling Friskole.

Læs mere om debatten og Uddannelsesdebatten her

Uddannelsesdebatten, Læreruddannelsen & hf i Nørre Nissum, Svinget 5, Nr. Nissum 7620 Lemvig

3. - 4. september 2019

Pædagogisk udviklingsinternat

Tirsdag den 3. september til onsdag den 4. september. 

Alt for mange unge afholder sig fra at deltage i debatter. Det vil vi ændre med Frirummets nye projekt, Frirumsskoler.
I løbet af disse to dage går ni høj-, fri- og efterskoler sammen om at udvikle særlig samtaleform, der skal gøre plads til, at børn og unge kan få erfaringer med uenighed, andre perspektiver, kompleksitet og værdier. Formålet med samtaleformen er at styrke den demokratiske selvtillid og give oplevelsen af at spille en aktiv rolle i demokratiet.

Askov Højskole, Maltvej 1, 6600 Vejen

24. august 2019

Ungdomsøens åbning

Lørdag den 30. august, kl. 9.00 – 16.00. 

Frirummet er med til Ungdomsøens åbning med en workshop om konstruktiv debat og at turde sige sin mening.                                                                                                                                   

Middelgrundsfortet, Øresund, København

18. august 2019

Frirumsdebat på Demokratiets Folkemøde

Søndag den 18. august. 

Hvordan sørger vi for, vi har nok af både mad og rent vand i fremtiden? Kom og deltag i en Frirumsdebat om sprøjteforbud og rent drikkevand på Demokratiets Folkemøde.

Himmelbjerget, 8680 Ry

14. juni 2019

Frirumsdebat – Er kapitalismen syg? Og kan en rød regering gøre den rask?

Fredag den 14. juni 2019, kl. 17.00-18.00.

Er kapitalismen syg? Det påstår socialdemokraten Peter Hummelgaard, men direktøren i den liberale tænketank Cepos Martin Ågerup er ikke enig.

I Frirumsdebatten vil de diskutere om kapitalismen virkelig er syg, eller om den har det godt og ikke har brug for medicin/regulering . Desuden vil debattørerne diskutere, hvad de hver især ser af muligheder/trusler for den økonomiske politik i en ny rød regering.

Økonomi er for mange mennesker et svært og komplekst emne, men i denne Frirumsdebat forsøger vi at dykke ned i uenighederne blandt to mænd med stærke holdninger til – og viden om – dansk økonomisk politik. Så kom til debatten, hvis du vil blive klogere og få flere nuancer med.

Debatten er arrangeret af Silkeborg Højskole og Frirummet og finder sted i Højskolernes Folkekøkken (A5) på Folkemødet.

Højskolernes Folkekøkken (A5), Folkemødet, Bornholm.

14. juni 2019

Hvilken rolle spiller politisk satire i demokratiet?

Fredag den 14. juni 2019, kl. 15.00-16.00.

Kom og oplev en samtale ml. satirikere, journalister og politikere om hvilken betydning det stadig voksende omfang af politisk satire har for vores demokrati. Hvad er det der sker, når mange (særligt unge) fravælger ”almindelige” nyhedsmedier og alene får deres nyheder gennem satiren? Kan satire gå for vidt, og får satirikerne et større ansvar, når satiren spiller en større rolle?

Debattens debattører er:

 • Mikkel Andersson, journalist, stifter af Rokoko-Posten

 • Laus Høybye, skuespiller, medvirkende i satiregruppen Platt-Form

 • Anders Stjernholm, komiker, journalist, tidl. MF (Alt.)

 • Mogens Jensen, MF, (Soc.)

 • Jens Rohde, MF (Rad.)

 • Christina Egelund Tidl. MF (LA)

 • Mogens Jensen, MF, (Soc.)

Debatten er arrangeret af Silkeborg Højskole og Frirummet og finder sted i Højskolernes Folkekøkken (A5) på Folkemødet.

Højskolernes Folkekøkken (A5), Folkemødet, Bornholm.

12. - 15. juni 2019

Frirumsreportere på Folkemødet

Onsdag den 12. juni til lørdag 15 juni, 2019.

På Folkemødet giver Frirummet mikrofonen til unge. Elever fra Ryslinge efterskole sætter dagsordenen, når de spørger politikere og meningsdannere om, hvordan vores demokratiske samtale har det.

Højskolernes Folkekøkken (A5), Folkemødet, Bornholm.

5. juni 2019

Demokratifestival

Onsdag den 5. juni 2019, kl. 12.00-18.00.

Frirummet inviterer til debat på Demokratifestivalen i Ollerup, hvor børn, voksne, unge og ældre får mulighed for at debatterer med hinanden. For når vi mødes med hinanden på tværs af holdninger og generationer, så skaber vi debatter, der gør os klogere.

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, 5762 Ollerup

31. maj 2019

Frirumsdebat

– Hvad er de egentlig så uenige om?

Fredag den 31. maj, 2019, Kl. 19.00-21.00.

Kom til Frirumsdebat mellem to markante profiler fra hhv. Venstre og Socialdemokraterne og bliv klogere på, hvad de er uenige – men også enige om. De skal blandt andet diskutere emner indenfor velfærd, pension, skole og klima.

Debattens debattører er Leif Lahn (MF, Socialdemokraterne) og Britt Bager (MF, Venstre).

Kannikegade 16, 8500 Grenaa (bag møbelhuset)

29. maj 2019

Sund Ungdom?

– Ungeevent i samarbejde med Spektrum

Onsdag den 29. maj 2019 kl. 16.00-18.00.

Kom med, når Frirummet og Spektrum tager temperaturen på unges mentale sundhed i et engagerende og anderledes valgarrangement, hvor unges oplevelser og spørgsmål er i fokus, og hvor politikere debatterer og udfordres på holdinger og konkrete løsninger.

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Spektrum, Ny Kongensgade 101472 København

31. maj 2019

Debat

– Samtalen er under stærkt pres

Fredag den 31. maj, 2019, kl. 19.00-20.00.

Har vi så travlt med at få ret, at vi glemmer at lytte til hinanden? Er de samtaler, som skulle gøre os klogere og bedre i stand til at træffe gode beslutninger, blevet så rasende og rethaveriske, at det truer vores demokrati? Og er vi i virkeligheden ved at FÅ NOK af verbale tæsk?

Kom og deltag i en god snak om snakken sammen med Karen J. Klint, formand for Folketingets Kirkeudvalg, Danmissions dialogkonsulent Agnete Holm og Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening og medintiativtager til Frirummet. Her bliver forhåbentlig ørenlyd til både skarpe argumenter, tvivl og troen på det værdifulde i dem, man debatterer med – og måske konkrete redskaber til den gode dialog.

Moderator: Gertrud Højlund, tv-vært og journalist.

Debatten er en del af Himmelske Dage på Heden.

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Danmissions café på Mulighedernes Marked, Møllegade 1, 7429 Herning.

21. - 22. maj 2019

Debatpilotuddannelse #11

Tirsdag den 21. maj (kl. 9.00) til onsdag den 22. maj (kl. 16.30). 
Debatpilotuddannelsen er planlagt som et internatophold med overnatning og forplejning på Brandbjerg Højskole. På uddannelsen undervises der bl.a. i spørgeteknikker, personlig autoritet, kunsten at afbryde respektfuldt, at skærpe præmisser både mundtligt og skriftligt, samt en masse inspiration og idéer til, hvordan man kan involvere skolen i lokale partnerskaber. Tilmeld dig ved at sende en mail til emil@frirummet.org.

Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling

21. maj 2019

Fynske stemmer for en ordentlig debat

– Debat med deltagelse af Frirummet

tirsdag den 21. maj 2019 kl. 18.00-20.00.

Tonen i den offentlige debat er blevet hadsk, hård, personlig og uforsonlig.

Tre fynske folketingskandidater er gået sammen for at få ordentligheden og anstændigheden tilbage i den politiske debat.
Men hvordan gør vi det?

Professor Ulrik Kjær fra Statskundskab, SDU, og projektleder fra Frirummet, Marlene Borst Hansen deltager også og hjælper med at finde bud på både forklaringer – og løsninger.

Præcis midt i valgkampen lægger de tre fynske folketingskandidater mærkesagerne og de politiske forskelle på hylden og bruger et par timer på at tage temperaturen på ordentligheden.

Vær med til et anderledes arrangement og kom med dine bud på, hvordan vi får ordentligheden tilbage i debatten.

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, 5000 Odense

13. maj 2019

Frirumsdebat 

– Fremtidens sundhedsvæsen

mandag den 13. maj kl. 19.00 på Struer Friskole, Drøwten 8, 7600 Struer. 

Skal Regionerne nedlægges for at få mere nærhed i sundhedsvæsenet? Hvordan sikrer vi at alle borgere i Danmark har en praktiserende læge? Har vi penge nok til den demografiske udfordring? Og skal vi prioritere på en anden måde i fremtiden?

Sundhedsdebatten bliver et af de vigtigste emner valgkampen. Men debatten er kompleks og rummer mange dilemmaer og nuancer. Vil du blive klogere på dette vigtige tema og deltage i diskussionen med to lokale folketingspolitikere, så mød op til Frirumsdebatten på Struer Friskole.

Debattens debattører er Annette Lind (Socialdemokratiet) og Carsten Kissmeyer (Venstre).

Der er gratis adgang til debatten. 

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Struer Friskole, Drøwten 8, 7600 Struer

25. april 2019

Frirumsdebat 

– Er ulven velkommen i Danmark?

Torsdag den 25. april kl. 13.30 på SeniorHøjskolen, Nørre Nissum, Degneparken 22, 7620 Lemvig.

Har vi grund til at være bange for ulven? Har vi plads til ulven i den danske natur? Og hvordan skal vi håndtere en voksende ulvebestand?

Det er nogle af de spørgsmål, som SeniorHøjskolen stiller til Steffen Troldtoft (Foreningen Ulvefrit Danmark) og Thomas Niels Thomsen (Foreningen Ulvetid), når højskolen stiller skarpt på Ulvedebatten med en Frirumsdebat, der udforsker diskussionens mange nuancer og dilemmaer. 

Frirumsdebatten afholdes som en del af SeniorHøjskolens skolekredsmøde.

Obs. interessen for debatten har været så stor, at tilmeldingen nu er lukket.

 

SeniorHøjskolen, Nørre Nissum, Degneparken 22, 7620 Lemvig

9. april 2019

Frirumsdebat om klimaet

– Hvem skal redde kloden?

Tirsdag den 9. april kl. 17.00 på Flakkebjerg Efterskole, Slagelsevej 13, 4200 Slagelse

Hvem skal rede kloden? I hvor høj grad skal politikerne begrænse og regulere vores private forbrug? I hvilket omfang skal landbruget bidrage til at Danmark lever op til klimamålene? Skal vi tale mere til håbet end til frygten, hvis vi vil have flere mennesker til leve mere bæredygtigt?

Klimadebatten bliver et af de vigtigste emner i den kommende valgkamp. Men problemstillingen er kompleks og rummer mange dilemmaer og nuancer. Vil du blive klogere på dette vigtige tema og deltage i diskussionen med to lokale
folketingskandidater, så mød op til Frirumsdebatten på Flakkebjerg Efterskole.

Debattens debattører er Kristian Gylling (folketingskandidat for Alternativet) og Morten Dahlin (folketingskandidat for Venstre).

Debatten starter kl. 19.00 og der er gratis adgang.

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Flakkebjerg Efterskole, Slagelsevej 13, 4200 Slagelse

1. april 2019

Frirumsdebat på Dokk1

– Er ulighed i Danmark et problem?

 Mandag den 1. april kl. 17.30 på Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Frirumsdebat med Martin Ågerup, direktør for Cepos, og Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Diskussionen om ulighed raser for øjeblikket. Vil du blive klogere på, hvad debatten egentlig handler om, og få indblik i både nuancer og dilemmaer i diskussionen, så kom og deltage i Frirumsdebatten på biblioteket i Aarhus. 

Debatten indledes af en introduktion til Frirumsdebattens tre runder af Marlene Borst Hansen, projektleder for Frirummet

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

20. - 21. marts 2019

Debatpilotuddannelse #10

Onsdag den 20. marts (kl. 9.00) til torsdag den 21. marts (kl. 16.30)  
Debatpilotuddannelsen er planlagt som et internatophold med overnatning og forplejning på Gymnastik Højskolen I Ollerup. På uddannelsen undervises der bl.a. i spørgeteknikker, personlig autoritet, kunsten at afbryde respektfuldt, at skærpe præmisser både mundtligt og skriftligt, samt en masse inspiration og idéer til, hvordan man kan involvere skolen i lokale partnerskaber. Tilmeld dig ved at sende en mail til emil@frirummet.org.

Gymnastik Højskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, 5762 Vester Skerninge

18. marts 2019

Frirumsdebat

– Er fremtidens skole karakterfri?

 Mandag den 18. marts kl. 19.00-21.00 på Hillerød Lilleskole, Brødeskovvej 3, 3400 Hillerød

Der er stor debat og delte meninger blandt politikere, borgere, skolefolk og eksperter om karakterer i skolen. For er karakterer det mest objektive kriterie at inddele studerende ud fra – eller er der bedre alternativer? Skaber karakterer ro eller pres? Er karaktere en motivationsfaktor eller tager den lyst til læring fra børn og unge?

Hillerød Lilleskole inviterer alle interesserede til Frirumsdebat d. 18. marts kl. 19, en debat der åbner for Fronter, Refleksion og Ideer til spørgsmålet: Er der karakterer eller ej i fremtidens skole?

Tilmeld dig Facebook-begivenheden her.

Debatten starter kl. 19 og der er gratis adgang. 

Hillerød Lilleskole, Brødeskovvej 3, 3400 Hillerød

25. februar 2019

Frirumsdebat i Himmerland

– Fremtidens landbrug

 Mandag den 25. februar kl. 19.00 i Kulturhus Søttrup, Jernbanegade 36, Hornum, 9600 Aars

Har vi brug for mere økologi, eller er konventionelt landbrug vejen frem? Kom og deltag i debatten om landbrugets fremtid når Himmerlands Ungdomsskole, Kulturhus Søttrup og Frirummet inviterer til Frirumsdebat. Debattørerne er Christina Egelund (LA) og Lisbeth Bech Poulsen (SF), der har forskellige holdninger til, hvilken politik der bør føres på landbrugsområdet, og hvordan vi skal indrette fremtidens landbrug.

Se Facebook-begivenheden her.

Debatten starter kl. 19 og der er gratis adgang. Tilmeld dig debatten senest den 22/2 via kisser@grishauge.dk.

Vi byder på kaffe og kage – der kan købes øl og vand.

Kulturhus Søttrup, Jernbanegade 36, Hornum, 9600 Aars

19. februar 2019

Frirumsdebat på Suhrs Højskole

– Klima og dansk landbrug

Tirsdag den 19. februar kl. 16.30 på Pustervig 8 på 3. sal.
Kom og deltag i debatten om landbrugets bidrag til klimaforandringerne når vi lader Radikale Venstres miljøordfører Ida Auken debatterer med viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed. Aftenens diskussionsspørgsmål lyder: “Skal dansk landbrug ændres radikalt for at gøre noget ved klimaet?

Debatten er Suhrs Højskoles første Frirumsdebat, hvor vi efter at have ridset konflikten skarpt op, giver os tid til refleksion og til at inddrage dig som deltager.
Suhrs Højskole glæder sig til en spændende og konstruktiv debat krydret med et par højskolesange udvalgt af debattørerne.

Højskolen ligger i hjertet af København og fordyber sig i mad, miljø og mennesker. Læs mere om arrangementet på Suhrs Højskole eller på Facebook-begivenheden.

Fri adgang.
Send en sms til 24 23 25 32 mærket “Debat 1902” og skriv hvor mange I kommer, så bekræfter højskolen, at der er plads til dig/jer.

Suhrs Højskole, Pustervig 8 på 3. sal. 3, 1126 København

24. oktober 2018

Frirumsdebatten på Dansk Folkeoplysnings Samråds medlemsmøde

Onsdag d. 24. oktober kl. 15.30-17.30,
Frirumsdebat: Skal vi arbejde mindre? Filosof og forfatter til bogen Pseudoarbejde Anders Fogh Jensen og Berlingskes ansvarshavende redaktør Tom Jensen diskuterede på Dansk Folkeoplysnings Samråds Medlemsmøde om vi skal arbejde mindre. Og hvis vi skal, hvad skal vi så bruge vores ”fritid” til? Hvis det at stå op om morgenen og gå på arbejde giver vores liv mening, er det så ikke lige meget om en del af arbejdet er pseudoarbejde?

KolleKolle Konferencehotel, Frederiksborgvej 105, 3500 Værløse

21. - 22. november 2018

Debatpilotuddannelse #9

Onsdag den 21. – torsdag den. 22. november, Brandbjerg Højskole

Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling

8. oktober 2018

Frirummets Fællesdag

Mandag d. 8. oktober kl. 9.00-17, Kosmopol
“Hvad vil vi med vores fællesdemokrati?” er temaet for den første udgave af Frirummets Fællesdag. Dagen byder på en god blanding af repræsentanter fra Christiansborg, redaktionslokalerne og folkeoplysningsforeningerne med ønske om en bred og reflekteret debat, hvor demokratisk dannelse er hjørnestenen. Se programmet her. Der er få pladser tilbage – tilmelding sker på tilmelding@frirummet.org

Kosmopol Konferencecenter, Fiolstræde 44, 1171 København

24. august 2018

Kulturmødet 2018

Fredag d. 24. august kl. 11.30-13.00, Under Træet, Kulturfjorden
Frirummet og projektet Syng, Spis og Snak inviterer til fællessang, fællesspisning og debat på dette års Kulturmøde.

Kulturmødet Mors, Holmen 7c, 7900 Nykøbing Mors

15. juni

Folkemødet 2018

Fredag d. 15. juni kl. 12.00-13.00 i Højskolernes Folkekøkken, Danchells Anlæg
Frirumsdebat: “Hvad er dansked?”
Debattører: Sørine Gotfredsen, sognepræst & Ida Auken, MF, Radikale Venstre
Debatpilot: Peter Westermann, højskolelærer, Grundtvigs Højskole

16. - 17. april 2018

DEBATPILOTUDDANNELSE #8

16. april – 17. april 2018, Sonnerupgaard Gods

Sonnerupgaard Gods, Tølløsevej 53, 4330 Hvalsø

2. marts - 16. april 2018

FRIRUMSDEBATTER OM EU’S UDVIKLING 

Efterskoleforeningen afholder i samarbejde med Oplysningsforbundet DEO og Frirummet 5 Frirumsdebatter om EU’s udvikling og fremtid. Initiativet er støttet af Europa-Nævnet.

Debatterne afholdes rundt om i landet, hvor både lokale borgere, efterskoleelever, politikere fra Folketinget og Europaparlamentet bydes velkommen til en demokratisk samtale og udveksling indenfor Frirumsdebattens rammer.

Du kan læse mere om initiativet og arrangementerne her og finde begivenhederne på Facebook her.

Nedenfor kan du se hvem der der debattører, og hvor frirumsdebatterne finder sted.


Torsdag den 22/3: Rejsby Europæiske Efterskole
Rasmus Nordqvist (MF) Alternativet
Erik Christensen, formand for Folketingets Europaudvalg (MF) Socialdemokratiet

Torsdag den 5/4: Baunehøj Efterskole
Claus Larsen-Jensen (MF) Socialdemokratiet (tidligere MEP og formand for Folketingets Europaudvalg)
Morten Messerschmidt (MEP) Dansk Folkeparti

Mandag den 9/4: Skovlund Efterskole
Carl Holst (MF) Venstre
Anden debattør er endnu ikke annonceret

Torsdag den 12/4: Frijsenborg Efterskole
Jens Rohde (MEP) Radikale Venstre
Anders Primdahl Vistisen (MEP) Dansk Folkeparti

Mandag den 16/4: Ranum Efterskole College
Jens Kristian Lütken, næstformand Europabevægelsen, Venstre
Christian Langballe (MF) Dansk Folkeparti

25. januar - 7. februar 2018

DEBATPILOTUDDANNELSE #7

25. januar 2018, kl. 9-17 (dag 1/2), Testrup Højskole

7. februar 2018, kl. 9-17 (dag 2/2), Faaborgegnens Efterskole

2. oktober - 12. december

FRIRUMSDEBATTER OM EU’S UDVIKLING 

Efterskoleforeningen afholder i samarbejde med Oplysningsforbundet DEO og Frirummet 10 Frirumsdebatter om EU’s udvikling og fremtid. Initiativet er økonomisk støttet af Europa-Nævnet.

Debatterne afholdes rundt om i landet, hvor både lokale borgere, efterskoleelever, politikere fra Folketinget og Europaparlamentet bydes velkommen til en demokratisk samtale og udveksling indenfor Frirumsdebattens rammer.

Du kan læse mere om initiativet og arrangementerne her

Debattørerne opdateres for hvert arrangement, når de kommer på plads.

Nedenfor kan du se hvor, hvornår og med hvem som Debattører, Frirumsdebatterne afholdes:

 • Mandag d. 2. oktober. 2017: 

Sdr. Feldings Efterskole

Vestjyllands storkreds

Debattører:
1. Andreas Steenberg, MF (B)

 

 • Tirsdag d. 3. oktober. 2017: 

Vejle Idrætsefterskole

Sydjyllands storkreds

Debattører:
1. Steen Gade, formand Nyt Europa (F)
2. Erik Høgh-Sørensen, (O) tidl. EU-korrespondent i Bruxelles
 

 • Tirsdag d. 10. oktober. 2017: 

Hårslev Efterskole

Sjællands storkreds

 

 • Tirsdag d. 24. oktober. 2017: 

Eisbjerghus Efterskole

Fyns Storkreds

Debattører:
1. Erik Christensen, MF (A)

 

 • Torsdag d. 26. oktober. 2017: 

Tommerup Efterskole

Fyns Storkreds

Debattører:
1. Jane Heitmann, MF (V)
2. Jens Henrik Thulesen Dahl, MF (O)

 

 • Tirsdag d. 31. oktober. 2017: 

Faxehus Efterskole

Sjællands storkreds

Debattører:
1. Morten Messerschmidt, MEP (O)

 

 • Tirsdag d. 7 november. 2017:

Skals Efterskole

Vestjyllands storkreds

 

 • Tirsdag d. 28 november. 2017: 

Flakkebjerg Efterskole

Sjællands storkreds

Debattører:
1. Kenneth Kristensen Berth, MF (O)
2. Rasmus Nordqvist, MF (Å)

 

 • Tirsdag d. 5 december. 2017: 

Skovlund Efterskole

Sydjyllands storkreds

Debattører:
1. Henning Hyllested, MF (Ø)
2. Christian Rabjerg Madsen, MF (A)

 

 • Tirsdag d. 12. december. 2017: 

Hørby Efterskole

Nordjyllands storkreds

Debattører:
1. Marianne Jelved, MF (B)
2. Rasmus Prehn, MF (A)

9. november

FRIRUMSDEBAT OM 16-ÅRS VALGRET

Torsdag d. 9. november kl. 19.00 afholder Nordfyns Efterskole og oplysningsforbundet FORA denne Frirumsdebat, hvor spørgsmålet om 16-års valgret skal debatteres.

Sted:
Nordfyns Efterskole i alrummet

Debattører:
Anders Engelsted, ungdomspolitiker og opstillet til kommunevalget på SF’s liste.
Fredy Andersen, kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre.

16-års valgret til debat
Anders er primært for 16-års valgret, mens Fredy primært er imod. Om de debattører kan blive klogere på hinandens perspektiver på dilemmaet og sammen reflektere over tvivl og uenigheder, bliver spændende at se. Der er lagt op til en interessant debat med et skarpt og relevant politisk spørgsmål: Skal man kunne afgive sin stemme i politiske valg som 16 årig fremfor den nuværende aldersgrænse på 18 år?

 

27. september - 3. oktober

DEBATPILOTUDDANNELSE #6

27. september 2017, kl. 9-17 (dag 1/2), Den Rytmiske Højskole i Vig

3. oktober 2017, kl. 9-17 (dag 2/2), Midtsjællands Efterskole i Kirke Hvalsø

14. september.

FRIRUMMET FOR UNGE
FRIRUMSDEBAT OM AT GØRE KALUNDBORG TIL ET BEDRE STED AT VÆRE UNG

Torsdag d. 14 september. kl. 17:00-20:00
Kalundborghallerne 

Debattørerne er fire unge mennesker fra Kalundborg, der skal debattere og sammen undersøge, hvordan man kan gøre Kalundborg til at bedre sted at være ung. De har alle fire det tilfælles, at de ønsker at have indflydelse på forholdene i Kalundborg.

Så er du selv ung, eller gammel, lokalpolitiker, skolelærer, frivillig i fodboldklubben eller noget helt andet, så duk op og bliv klogere på, hvad fire unge mennesker tænker om det at være ung i deres by.

Læs mere og se billeder fra arrangementet her

14-25. september

DEBATPILOTUDDANNELSE #5

14. september 2017, kl. 9-17 (dag 1/2), Den rytmiske Efterskole i Båring

25. september 2017, kl. 9-17 (dag 2/2), Nørgaards Højskole i Bjerringbro

7. september.

FRIRUMSDEBAT PÅ UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2017:
“Karakterræs eller karakterdannelse?”

Torsdag d. 7 september. kl. 13:30-15:00
Efterskoleforeningen på Ungdommens Folkemøde 2017, Søndermarken København.
Debattører: Victor Boysen, Formand for Radikal Ungdom og Søren Nielsen, Formand for Liberal Alliances Ungdom

10. august.

FRIRUMSDEBAT OM EU PÅ GRUNDTVIGS HØJSKOLE: POPULISME OG POSTFAKTUALITET

Torsdag d. 10 august. kl. 14:30
Morten Messerschmidt og Marianne Jelved

Grundtvigs Højskole afholder en spændende Frirumsdebat på torsdag d. 10 aug. kl. 14:30. Debatten ledes af Debatpilot Peter Westermann, lærer på Grundtvig Højskole og tidl. Folketingsmedlem for SF.

Hvor skal vi hen med EU? Hvad mener Morten Messerschmidt og Marianne Jelved? Og kan de sammen blive klogere på hinanden og spørgsmål som populisme og postfaktualitet på trods af deres meget forskellige holdninger til EU-samarbejdet?

Læs mere på Altinget eller på skolens hjemmeside.

16-17. juli

FRIRUMMET PÅ ÅRETS FOLKEMØDE, BORNHOLM 2017

Fredag d. 16 juli kl. 15:00-16:00
Frirumsdebat: “Ja tak til ghettoskoler?”
Debattører: Morten Østergaard, Andres Rasch-Christensen, Bent Madsen mfl.
Sted: C10 Grundtvigs telt, Circuspladsen

Lørdag d. 16 juli kl. 10:30 – 11:30
Debat: “Hvor er tvivlen i dansk politik?”
Debattører: Astrid Krag, Poul Madsen, Søs Marie Serup, Rane Willerslev og Trine Bramsen
Sted: L9 hos FRIDAY hos Fabers – Kirkepladsen

Lørdag d. 16 juli kl. 12:00-13:00 
Frirumsdebat: “Frihed til vækst?”
Debattører: Martin Ågerup og Josephine Fock
Sted: A1, Folkehøjskolernes Folkekøkken – Danchell Anlæg

8. maj

FRIRUMSDEBAT: “Bestemmer politikerne over eller med folket?”

Mandag d. 8 maj. kl. 19:00-21:00
Alex Ahrendtsen (DF) og Zenia Stampe (RV)
Sted: Flakkebjerg Efterskole
Læs mere om arrangementet her

 

26. april

Når debatterne indtager biblioteket
– bibliotekerne som demokratisk debatsted

Onsdag d. 26 april. kl. 11:00
Oplæg om Frirummet på Gentofte Bibliotek
Læs mere om arrangementet her

 

22. april

FRIRUMSDEBAT OM DIGITAL DANNELSE

Frirumsdebat på Friskolernes årsmøde
Debattører: Niels Hjort-Petersen, Fredericia Kommunes digitale IT-strategi og Morten Munthe Fenger, Forskningspsykolog

 

14. marts. - 20. april.

DEBATPILOTUDDANNELSE #4

14. marts 2017, kl. 9-17 (dag 1/2), Silkeborg Højskole

20. april. 2017, kl. 9-17 (dag 2/2), Aalborg Friskole

 

8. februar. - 7. marts.

DEBATPILOTUDDANNELSE #3

8. februar 2017, kl. 9-17 (dag 1/2), Rødding Højskole

7. marts 2017, kl. 9-17 (dag 2/2), Lunderskov Efterskole

 

24. januar - 2. marts

DEBATPILOTUDDANNELSE #2

24. januar 2017, kl. 9-17 (dag 1/2), Gymnastikhøjskolen i Ollerup

2. marts 2017, kl. 9-17 (dag 2/2), Efterskolen ved Nyborg

15. november - 7. december

DEBATPILOTUDDANNELSE #1

15. november 2016, kl. 9-17 (dag 1/2), Tølløse Slots Efterskole 

7. december 2016, kl. 9-17 (dag 2/2), Bording Friskole

5. september

FRIRUMSDEBAT: “Er det nødvendigt, at Danmark deltager i krig?
– Frirumsdebattens koncept prøves af for første gang

Mandag d. 5. september 2016.
Frirumsdebat på Tølløse Slots Efterskole
Debattører: Zenia Stampe (RV), Marie Krarup (DF) og Nikolaj Villumsen (Ø)
Du kan læse mere om arrangementet her