fbpx

Sociale medier

Frirummet
Frirummet6 days ago

TVIVLENS NÅDEGAVE
”Vi betræder ukendt land, vi har aldrig prøvet noget lignende før.” Det siger statsministeren gang på gang. Det har hun ret i, og der gemmer sig en vigtig pointe i det.
Indtil videre har statsministeren opbakning til alle de tiltag, hun tager, og befolkningens politiske tillid stiger. Sammen med Søren Brostrøm står hun der, rolig, og virker som vores alles klippe.
Men krisen, vi står i, viser tydeligt, hvad politik handler om. For det ER ukendt land, vi betræder. Der findes ikke en kriseplan, vi bare kan følge. De valg, regeringen skal træffe, er fyldt med dilemmaer og afvejninger, og de har ikke noget stabilt fagligt grundlag at træffe beslutninger ud fra.
Derfor er de selvfølgelig også i tvivl – ligesom alle os andre – men de er i disse dage vores repræsentanter, der SKAL træffe beslutninger. De vil helt sikkert komme til at begå fejl. Nogle er allerede begået i forhold til tilbuddet om test-kit fra Sydkorea, og der vil afgjort komme flere.
Det er mit store håb, at vi står sammen som folk i at give plads til tvivl, og at vores repræsentanter fortsat vil stå ved, at de også kan tvivle og begå fejl. Når fejlene viser sig, skal vi være kritiske og kræve svar, men lad os først og fremmest stå sammen og ikke lade tvivl og fejl splitte os.

Frirummet7 days ago
Hvad ville der ske, hvis din lærer var en robot?! Over fire måneder blev næsten 1000 elever på landets fri- og efterskoler præsenteret for en dystopisk fremtid.
Frirummet
Frirummet1 week ago

"I skal være enige"

Det har været vores workshops provokerende budskab til elever på fri- og efterskoler de sidste par måneder ☝️

Heldigvis har de ikke været enige med os. Det kan du læse om i Magasinet Friskolen 📖

Frirummet
Frirummet2 weeks ago

De kommende Frirumsdebatter er blevet udskudt, men nu er der i stedet mulighed for at få et blik ind i maskinrummet ⚙️
Inden vi alle tog hjem, var Frirummets projektleder, Marlene Borst Hansen, i DR Byen for at fortælle om Frirumsdebatten og vores vision om at mødes om konflikter på nye måder.
I indslaget kan du høre om tankerne bag Frirummet, og hvordan Sørine Gotfredsens skepsis blev vendt, da hun oplevede debatformen.

Vi holder os inden døre for nu, men ser meget frem til at komme ud til jer i landet igen.

Indslaget starter ved 1:07:07 📻

Frirummet3 weeks ago
Hvordan kan ungdommen redde kloden? 🌍 Det spørgsmål stiller Askov Højskole til @DenGroenneStud og @LiberalUngdomDK lige nu i en Frirumsdebat, hvor vi bliver klogere på de mange dilemmaer og nuancer i klimadebatten 🧐 #dkpol #dkcivil #dkmedier https://t.co/P3C6puOg8X
Frirummet4 weeks ago
🤩En hel måned fyldt med Frirumsdebatter🤩 Med Frirummets Debatmåned sætter #højskole'r, #efterskole'r og #friskole'r fokus på de debatter, der gør os klogere. Find en debat nær dig og oplev hvordan væsentlige debatter kan tages på en anderledes måde💡 #dkcivil #dkpol #dkmedier https://t.co/bRa2UOtTBw
Frirummet2 months ago
Det vi har brug for er at lave nogle nye arenaer for offentlig debat om de store spørgsmål for at skabe en anden form for samtale. Og de arenaer kan civilsamfundet skabe @trinskjaer #dk20frivillighed #dkcivil #dksocial
Frirummet5 months ago
Frirumsdebat på Frirummets Fællesdag 2019 Tema: Er dansk kultur truet? Udfordrer den øgede individualisering, globalisering og indvandring ...
Frirummet5 months ago