fbpx

Sociale medier

Frirummet13 hours ago
Fri Forundring til dine ører 🔊👂 Lyt med når vi samtaler med folevalgte om temaer som TVIVL, HÅB, UENIGHED og FÆLLESSKAB i vores nye podcastserie Fri Forundring. Første afsnit er med @MortenDahlin og @SandKjaer. Lyt med her: https://t.co/Uz8vnvhaM4 #dkpol #dkmedier https://t.co/aV5EsZO9Mu
Frirummet
Frirummet13 hours ago

NY PODCASTSERIE - FRI FORUNDRING

I Frirummets nye podcastserie vil vi gerne lære de mennesker, som vi har valgt til at repræsentere os, når store beslutninger skal tages, lidt nærmere at kende. Og vi vil samtale med dem om temaer, som vi ikke så tit hører dem forholde sig til. Temaer som tvivl, håb, frihed, fællesskab og uenighed. Vi beder politikere om at forholde sig til temaet - både som det menneske de hver især er, men selvfølgelig også i et samfundsperspektiv, da de jo er vores – folkets – repræsentanter.

I de to første afsnit kan du Ellen Trane Nørby og Mai Mercado samtale om uenighed og Kasper Sand Kjær og Morten Dahlin samtale om tvivl.

Hør podcasten her: https://www.spreaker.com/show/fri-forundring

Frirummet er et demokrati-initiativ skabt at de danske friskoler, højskoler og efterskoler. Frirummet arbejder for at forbedre den offentlige samtale, øge børn og unges demokratiske virke og styrke befolkningens politiske tillid og håb.

Frirummet
Frirummet2 days ago
Er vi for ukritiske når demokratiets grundregler bøjes? Og forveksler vi samfundssind med autoritetstro? 🤔 De spørgsmål stiller vi i @berlingske i dag. #dkpol #dkmedier #uddpol https://t.co/IeIxK8ii51
Frirummet
Frirummet2 days ago

” VÆR ENIGE, DROP DISKUSSIONERNE OG GØR SOM DER BLIVER SAGT!”

Har vi indrettet en skole og et system, som lægger vægt på, at vi afkoder regler, tilpasser os og bliver indenfor rammerne i stedet for at efterprøve og bryde dem? Og er vi ved at udvikle os til en flok ukritiske borgere, der tøver med at sige fra, når demokratiets grundregler bøjes?

Det var nogle af de spørgsmål, der rejste sig ovenpå vores demokratirollespil, hvor vi lod elever på landets frie skoler eksperimentere med uenighed og konflikt i en fiktiv ramme. Den aktuelle situation kalder på enighed og solidaritet, men vi ser også nogle tendenser til, at det er svært at have en offentlig debat, hvor der er plads til uenighed og kritik af magten. Derfor stiller vi spørgsmålet i Berlingske i dag, om vi forveksler samfundssind med autoritetstro?

Du kan læse indlægget på Berlingske eller på:
http://frirummet.org/forveksler-vi-samfundssind-med-autoritetstro/

https://www.berlingske.dk/kronikker/forveksler-vi-samfundssind-med-autoritetstro

Frirummet
Frirummet4 weeks ago

EFTERSKOLEELEVER INVITERER TIL ONLINE FRIRUMSDEBAT

Livet på en efterskole er lig med fællesamlinger, socialt samvær og masser af samtale og debat – alt sammen noget, der er uforenligt med corona-krisen… eller er det?
Eleverne på Skibelund Efterskole mener i hvert fald, at selvom vi ikke kan mødes ansigt til ansigt, så kan vi stadig mødes til diskussioner og samtaler, der gør os klogere. Derfor inviterer eleverne nu til en livestreamet Frirumsdebat, der tager udgangspunkt i deres spørgsmål og egen underen og nysgerrighed.

🗳️ Eleverne spørger unge politikere: Skal 16-årige have stemmeret? 🗳️

Når man er borger i et demokrati, skal man af og til ned i stemmeboksen - med mindre man altså er under 18 år. Men hvorfor er det egentlig lige ved 18 år, at vi har trukket grænsen? Ville en lavere valgretsalder måske præge ungdommen til at deltage mere i politik? Er det fair at 16-årige betaler skat, når de ikke må stemme? Er ungdommen tilstrækkeligt repræsenteret i demokratiet? Og ved de 16-årige nok om politik til at kunne sætte deres kryds, eller ender de bare med at stemme det samme som deres forældre?

De spørgsmål stiller efterskolens elever skarpt på, når de inviterer Tobias Weische (landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom) og Sofie Lippert (forkvinde for SF Ungdom) til at deltage i deres online Frirumsdebat. Debatten bliver livestreamet på Frirummets Facebook side på torsdag kl. 11-12. Eleverne håber meget på, at du har lyst til at deltage og vise, at corona ikke sætter en stopper for vores samtaler med hinanden.

Tryk på ”⭐Få påmindelse” så får du besked, når debatten begynder. Du må også meget gerne dele opslaget.

Frirummet
Frirummet2 months ago
Hvad ville der ske, hvis din lærer var en robot?! Over fire måneder blev næsten 1000 elever på landets fri- og efterskoler præsenteret for en dystopisk fremtid.
Frirummet7 months ago
Frirumsdebat på Frirummets Fællesdag 2019 Tema: Er dansk kultur truet? Udfordrer den øgede individualisering, globalisering og indvandring ...
Frirummet7 months ago