fbpx

Politiske debatter er et essentielt element i et velfungerende demokrati. Alle debatter – uanset om de bliver taget hjemme i stuerne, på arbejdspladser, i klasselokalet eller på et landsdækkende medie – er med til at præge og rammesætte den måde, vi diskuterer politik på. Siden valgkampen har Frirummet sat fokus på den danske debatkultur med kampagnen #BlevDuKlogere.

Frirummet sætter fokus på debatkulturen

Under hashtagget #BlevDuKlogere stiller Frirummet skarpt på den danske debatkultur. Hashtagget sætter fokus på, at vi ikke har brug for politiske debatter, der er reduceret til konfliktunderholdning og mudderkastning, men at vi derimod har brug for debatter, der gør os klogere. Du kan følg Frirummet på Facebook, Twitter, Instagram og YouTube.

Her kan du opleve en Frirumsdebat

Frirummets Debatpiloter arrangerer og afholder løbende Frirumsdebatter. Vil du med til en Frirumsdebat? I vores kalender kan du danne dig et overblik over kommende debatter og arrangementer. 

Du kan selv arrangere en Frirumsdebat

Vil du arrangere en Frirumsdebat? Så hjælper Frirummet dig gerne. Vi har uddannet over 210 Debatpiloter, der kan facilitere og lede en Frirumsdebat. Du kan læse mere om debatformatet her. Du er altid velkommen til at kontakte Frirummets sekretariat for at høre mere og blive sat i kontakt med en Debatpilot.

Et demokratisk opråb

Formændene for de frie skoler er ude med et demokratisk opråb. Opråbet sætter fokus på, at unge på de frie skoler gerne vil deltage i den politiske samtale, men at de mister lysten, når de oplever valgkampens politiske debatter, hvor mudderkastning, grøftegravning og vinder/taber retorik fylder for meget.

Opråbet blev bragt i dagbladet Politiken den 17. maj under valgkampen.

#BlevDuKlogere